Συνταγή για  μερίδες


Συστατικά

  • 6 αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 2-3 μαρούλια baby, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 100γρ. baby σπανάκι
  • μπέικον σε κυβάκια
  • 1/4 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα

Συστατικά για Dressing

  • 1 σκελίδα σκόρδο θρυματισμένο σε 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδας
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 4 ψιλοκομμένες φέτες αντζούγιας
  • 5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

Εκτέλεση

  • Βράστε τα αυγά, όχι παραπάνω από 5 λεπτά.
  • Σοτάρετε σε ένα τηγάνι τα κυβάκια μπέικον και όταν είναι έτοιμα τοποθετείστε τα σε μία χαρτοπετσέτα να στραγγίξει και να κρυώσει.

Για το Dressing

  • Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία και κρεμώδης υφή.
  • Σε μια μεγάλη πιατέλα ανακατλεψτε απαλά το μαρούλι, το σπανάκι και το μπέικον.
  • Τοποθετείστε τα αυγά στην κορυφή και πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα.
  • Προσθέστε μερικά κουταλάκια σάλτσας (το υπόλοιπο της σάλτσας μπορεί να σερβιριστεί ξεχωριστά στο πλάι).