24 Μαΐ
Συνταγή για μερίδες
Συστατικά
- 6 αυγά ελευθέρας βοσκής
- 2-3 μαρούλια baby, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 100γρ. baby σπανάκι
- μπέικον σε κυβάκια
- 1/4 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
Συστατικά για Dressing
- 1 σκελίδα σκόρδο θρυματισμένο σε 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδας
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 4 ψιλοκομμένες φέτες αντζούγιας
- 5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
Εκτέλεση
- Βράστε τα αυγά, όχι παραπάνω από 5 λεπτά.
- Σοτάρετε σε ένα τηγάνι τα κυβάκια μπέικον και όταν είναι έτοιμα τοποθετείστε τα σε μία χαρτοπετσέτα να στραγγίξει και να κρυώσει.
Για το Dressing
- Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία και κρεμώδης υφή.
- Σε μια μεγάλη πιατέλα ανακατλεψτε απαλά το μαρούλι, το σπανάκι και το μπέικον.
- Τοποθετείστε τα αυγά στην κορυφή και πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα.
- Προσθέστε μερικά κουταλάκια σάλτσας (το υπόλοιπο της σάλτσας μπορεί να σερβιριστεί ξεχωριστά στο πλάι).
Αφήστε ένα σχόλιο