21 Μαΐ
Συνταγή για 6 Βάφλες
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Απαραίτητα Συστατικά
- 1 μεγάλο αυγό ελευθέρας βοσκής
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 240 ml ημι-αποβουτυρωμένο γάλα
Προαιρετικά Συστατικά
- 1 πορτοκάλι
- εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα ξηρά συστατικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπήστε σταδιακά το αυγό και μετά προσθέστε το γάλα αργά, χτυπώντας καλά για να γίνει όσο το δυνατόν πιο λείο το αποτέλεσμα.
Εάν φτιάχνετε γλυκές βάφλες, τρίψτε το ξύσμα πορτοκαλιού και προσθέστε μερικές σταγόνες εκχυλίσματος βανίλιας.
Ετοιμάστε το μηχάνημα βάφλας σας. Μόλις ζεσταθεί, γεμίστε μια κουτάλα με το μείγμα ζύμης και σφραγίστε την, ακολουθώντας τις οδηγίες του μηχανήματος μέχρι να μαγειρευτούν οι βάφλες σας.
Σερβίρετε τις με ό, τι σας αρέσει!
Συμβουλές
Συνοδεύστε τις βάφλες με:
- λιωμένη σοκολάτα
- μέλι
- τραγανό αυγό
- μπέικον
- τυρί κρέμας
- καπνιστό σολομό
Αφήστε ένα σχόλιο