Συνταγή για 6 μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα και 15 λεπτά
Επιπρόσθετος Χρόνος: 10 λεπτά
Σύνολο: 1 ώρα και 35 λεπτά
Συστατικά
1 ολόκληρο κοτόπουλο
αλάτι και μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
1/2 φλιτάνι μαργαρίνη
1 μίσχο σέλινο χωρίς τα φύλλα
Βήμα 1ο
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.
Βήμα 2ο
Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, και ρίξτε γενναιόδωρα το αλάτι και το πιπέρι. Πασπαλίστε μέσα και έξω με σκόνη κρεμμυδιού. Τοποθετήστε 3 κουταλιές μαργαρίνη στην κοιλότητα του κοτόπουλου. Αλλείψτε το υπόλοιπο της μαργαρίνης γύρω από το εξωτερικό του κοτόπουλου. Κόψτε το σέλινο σε 3 ή 4 κομμάτια και τοποθετήστε το στην κοιλότητα του κοτόπουλου.
Βήμα 3ο
Ψήστε ακάλυπτα 1 ώρα και 15 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, σε ελάχιστη εσωτερική θερμοκρασία 82 βαθμούς. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τον φούρνο και αλλείψτε το με λιωμένη μαργαρίνη. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ξεκουραστεί περίπου 30 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Αφήστε ένα σχόλιο